Reisdocumenten

Ondanks het afschaffen van de grenscontroles in de Schengen-landen moeten alle reizigers, ook de kinderen, in het bezit zijn van een geldige identiteitskaart MET foto! Deze moet nog minstens zes maanden geldig zijn NA uw retourdatum.

Reizigers met de Belgische Nationaliteit moeten dus minstens voorzien zijn van een geldige identiteitskaart, ook voor de kinderen! Naargelang uw reisbestemming is tevens een geldige reispas, al dan niet met het nodige visum, vereist.

Reizigers met een niet-Belgische nationaliteit informeren best bij hun bevoegde ambassade of consulaat, welke formaliteiten zij moeten vervullen om te reizen naar hun bestemming.

* Een identiteitskaart is GEEN paspoort! Pas op voor de nog steeds bestaande naamsverwarring tussen de identiteitskaart (“pas” of “paspoort” genoemd) en het internationaal paspoort (beter bekend als “reispas”) dit zorgt namelijk nog steeds voor de nodige problemen. * Schengen-zone: Met uw geldige identiteitskaart (ook voor kinderen) reist u naar alle landen van de Europese Unie, Andorra, IJsland, Liechtenstein, Malta, Monaco, Noorwegen, San Marino en Zwitserland. Binnen de Schengen-zone zijn de grenscontroles op het personenverkeer in principe afgeschaft. Er wordt alleen gecontroleerd aan de zogenaamde buitengrenzen,behoudens uitzonderlijke situaties. Volgende landen maken deel uit van de Schengen-zone: België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Griekenland, Italië, Oostenrijk, Denemarken, Finland en Zweden.

Zwitserland, Groot-Brittannië en Ierland behoren niet tot de Schengen-zone. Als je hierheen reist, dan moet je je identiteitskaart zeker op zak hebben.

Neem steeds enkele kopies mee op vakantie van uw identiteitskaart of internationaal paspoort en bewaar deze op een andere plaats dan uw officiële documenten.

Geef een reactie