Chartervluchten

In tegenstelling tot de regelmatige lijnvluchten kan de dienstregeling van een chartervlucht gevoelig wijzigen. De mogelijkheid om toestellen volgens beschikbaarheid en vereiste capaciteit in te zetten betekent een lagere vluchtprijs, wat U uiteindelijk een ruimer vakantiebudget bezorgt. Daarenboven kunnen omwille van sterk toegenomen drukte in het luchtruim en de daardoor internationaal opgelegde veiligheidsmaatregelen wijzigingen en vertragingen optreden. Dergelijke wijzigingen kunnen geen prijsaanpassing of terugbetaling met zich meebrenge Bij stakingsacties, die eveneens aanleiding kunnen geven tot aanmerkelijke vertraging, zijn alle hieruit voortvloeiende kosten voor rekening van de reizigers. Vakantie-chartervluchten zijn over het algemeen rechtstreekse vluchten naar en van de luchthaven van bestemming. Een technische stop, bijvoorbeeld om te tanken, doet hieraan geen afbreuk. In bepaalde gevallen kunnen bestemmingen gecombineerd worden omwille van technische of operationele redenen en bij onvoldoende bezetting. Indien hiertoe aanleiding bestaat, kunnen vluchten die aangekondigd zijn als chartervlucht per lijnvlucht worden uitgevoerd.

De vluchturen voor chartervluchten worden ALTIJD vermeld ” ONDER VOORBEHOUD ” en kunnen steeds onderhevig zijn aan diverse uurwijzigingen, zelfs NA ontvangst van uw vliegtuigticketten of uw effektieve reisdokumenten. Dit is één van de basiskenmerken van een chartervlucht. Uw chartervlucht garandeert U een betere vluchtprijs omdat de toestellen volgens beschikbaarheid en vereiste capaciteit kunnen worden ingezet. Dit is één van de basisverschillen tussen een chartervlucht en een regelmatige lijnvlucht. Wie het effektieve uur van vertrek en aankomst als een essentiële voorwaarde van zijn reis beschouwt, raden wij aan om voor een regelmatige lijnvlucht te kiezen. Uiteraard tegen een overeenkomstige hogere prijs en in funktie van de bestaande verbindingen en geldende regelmatige lijnvlucht uurregelingen.

Reizigers welke vliegen met een chartervlucht en die in een hotel, bungalowpark of appartement verblijven, hoeven de terugvlucht niet te HERBEVESTIGEN. De ophaaltijden worden door de host(ess) vermeld op het infobord. Bij twijfel of ontbrekende informatie kunt u steeds terecht bij de lokale vertegenwoordiging van de touroperator, waarvan het adres en telefoonnummer in de reisdocumenten vermeld zal staan. Reizigers die uitsluitend vervoer hebben geboekt (aircamping), en van wie het verblijfsadres ter plaatse niet gekend is of in een accommodatie verblijven die niet door de reisleiding van de touroperator wordt bezocht, moeten de procedure voor de herbevestiging van de terugvlucht stipt volgen zoals die in de reisdocumenten wordt beschreven.

OPGELET: De dagen van zowel de heenvlucht als van de terugvlucht worden beschouwd als reisdagen en worden bijgevolg niet als verblijfdagen meegeteld. Wanneer U een vakantie reserveert van 8 dagen, zijn er dus 2 reisdagen en 6 volle vakantiedagen ter plaatse voorzien tegen een prijs die berekend is op basis van 7 overnachtingen ter plaatse!

Geef een reactie